Karoline Conradi Øksnevad og Team Racedog

Karoline Conradi Øksnevad er en profesjonell hundekjører fra Oslo, bosatt i Lismarka utenfor Lillehammer (og Le Grand Bornand i de franske alper). Hun konkurrerer innen grenen nordisk stil, som vil si at hun konkurrerer med én (maks to) hunder på ski – både snørekjøring og med pulk. I tillegg konkurrerer hun på barmark innen snøreløping og snøresykling. 

Karoline har bakgrunn fra langrenn som ung, og begynte med hundekjøring som junior da hun fikk sin første hund «Pluto». Hun har konkurrert i verdenstoppen i mange år, med flere internasjonale medaljer på merittlisten. 

“Hundekjøring nordisk stil setter store krav til den enkelte hundens prestasjon, ikke bare utholdenhet, men også styrke og fart. Det er fysisk krevende for hunden å trekke en pulk som veier 70% av dens egen vekt i høy fart over distanser opptil 20km, og som for de fleste toppidrettsutøvere stiller dette høye krav til riktig næringsinntak. Både for å kunne prestere på topp under konkurranser, men også for at kroppen skal fungere på trening og bygge seg opp over tid. Jeg er veldig glad for å kunne tilby mine hunder det beste kvalitetsfôret, både med tanke på næringsinnhold og smak. Med Appetitt på laget tok vi VM-bronse i forrige VM, og flere NM-medaljer de siste sesongene. Vi ser frem til å fortsette og kjempe om medaljer når verden er litt mer tilbake til normalen!”

I Team Racedogs finner vi også hundene Skurk, Marley, Sirius, Flow og Taurus.  Skurk er pensjonist etter å ha operert begge korsbåndene, og lever livets glade dager som mentor og treningspartner. Han har flere NM-medaljer, og 5.plass i VM som beste internasjonale resultat før han ble skadet. Marley er en vakker frøken som har vært med og tatt medaljer i de to siste VM’ene på snø, samt NM-medaljer både på snø og barmark. Selv om hun begynner å bli en voksen dame har hun fortsatt farten i behold, og gleder seg til å snart kunne konkurrere igjen. Sirius og Flow er nykommerne i teamet, begge født i juni 2021 (men ikke biologiske søsken). Sirius er en greysther med kul personlighet og forkjærlighet for å løpe motbakker i de franske Alper. Flow (“In a State of Flow”) er en renraset vorstehtispe med en avslappet attitude, og følger “storebror” Sirius på nye rampestreker. Taurus er teamets hospitant. En stor, sterk og rask ung herremann som viste sterk utvikling de siste sesongene, og har tatt store steg for å utfordre også på lengre distanser. 

For å følge Karoline og hundene i det daglige treningsarbeidet og konkurranselivet kan du følge dem på Instagram gjennom profilen @karolineconradi.

For å lese mer om hundekjøring nordisk stil, og Karoline sin bakgrunn kan du sjekke ut hennes hjemmeside: www.racedogs.no

Facebook
Twitter
LinkedIn

Flere ambassadører

Linda Haugvik

Linda Haugvik competes in the dog sports disciplines of agility, rally obedience and slamming with Ika and Dicte, two active

› Les mer

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping