Joachim Almgren med Vakkuniva-Tarzans Kennel

Jag heter Joachim Almgren och bor i Kiruna, så långt norrut det går att komma i Sverige. Min stora passion i livet är mina stående fågelhundar och tillsammans lever vi ett mycket aktivt och rikt liv på fjället och i skogen med jakt, jaktprov, jaktträning, flugfiske, fotografering under våra många turer året runt. Familjen består av mig och mina fyra bretontikar och vi har tillsammans en liten men högkvalitativt inriktad uppfödning med namnet Vakkuniva-Tarzans Kennel.

Kennelnamnet Vakkuniva-Tarzans härstammar från min allra första breton, Suhlegan Tarzan, som hämtades från Öyvind Nagelhus i Bollnäs 1999 och som blev rivstarten för det passionerade hundliv som vi nu lever. Vakkuniva är platsen vid Torneälven där jag byggt min timmerstuga och där alla mina fågelhundar dresserats och jagats in från valpstadiet.

Tarzan var min allra första jakthund och jag var nybörjare. Mot alla odds lyckades vi nå hela vägen till NM-Vinter final på Andöya i Norge 2006. Väl där lyckades vi knipa ett 6:e VK i en tät och tuff final där 9 hundar hade fågelarbeten. Att vi lyckades bli nr:6 av Norges 200 bästa Vinnarklass-hundar oavsett ras, och bli det första Svenska ekipaget någonsin som tog en premiering i en final på ett Norskt mästerskap var en stor upplevelse för min del. Det ”födde drömmen” om att någon gång i framtiden få vinna en NM-titel med en breton från egen uppfödning.

Som före detta elitidrottsman inom alpin skidåkning, behövdes inte mer tändvätska än så för att dra igång en målmedveten satsning mot större mål. Tess som idag är drygt 14 år, blev min parningsvalp från parningen mellan Tråslettens Lory och min Tarzan. Tess blev, efter att ha bevisat sin jaktliga skicklighet, min stammoder i kenneln.

Tess etablerade sig tidigt i det Norska och Svenska toppskiktet av fågelhundar och har avlat mycket bra. Hon är i nuläget Sveriges genom tiderna mest premierade breton, med sina 38 premier på 102 starter, varav 33 premieringar i Vinnarklass, Segrarklass och Elitklass i Norge och Sverige.  

Målsättningen med uppfödningen i Vakkuniva-Tarzans Kennel har varit hög redan från start: – Att föda upp trevliga bretoner med bra mentalitet och högsta jaktliga potential för att kunna konkurrera i den absoluta Norska och Svenska toppen med målet att kunna vinna ett Norskt Mästerskap. Tess första valpkull med Litjåsens de René som far, föddes i augusti 2011. Redan År 2016 gick Vakkuniva-Tarzans T/R Tiff med Gunnar Guttormsen som ägare och förare till NM-Vinterfinal.

År 2017 lyckades jag med min egen, Vakkuniva-Tarzans T/R Tindra från samma kull, nå finalen på NM-Vinter och bli den allra första utländska vinnaren av NM-Vinter. Det är den enskilt största och lyckligaste dagen i mitt hundliv, även om premieringarna blivit många genom åren.

Alla mina valpar från Vakkuniva-Tarzans kennel är uppfödda på Appetitt redan från valpstadiet. Vi har haft lyckan att få vara med på resan med ”Appetitt-tåget”, ifrån den allra första början, när fodret introducerades i Sverige, hösten 2010.

Som gammal elitidrottsman, så vet jag hur otroligt stor betydelse en bra sammansatt kost av förstklassiga råvaror betyder när man tränar hårt, för att kroppen skall kunna tillgodogöra sig den hårda träningen och klara av att bygga muskler och stärka upp leder och ligament och dessutom ge energi så att man orkar hålla sig fokuserad under hård press och i stressade situationer under långa dagar.

Att träna upp stående fågelhundar till elitnivå ställer precis lika stora krav på maten som för en elitidrottsman, om inte ännu mer, eftersom kommunikationen med hundarna endast sker med tecken och något enstaka ord och som bara äter det de verkligen gillar. Mina bretoner älskar Appetitt och tömmer skålarna snabbt och effektivt när skålarna sätts fram.

Jag tränar mycket med mina hundar och drillar dem noggrant både fysiskt, dressyrmässigt och mentalt utifrån respektive individ för att de skall kunna nå sin fulla potential. De måste orka hålla hög frekvens i söket och samtidigt orka hålla skärpan och lydnaden under långa jakt och jaktprovsdagar. Detta ställer mycket höga krav på maten som de äter. Appetitt har alltid motsvarat mina högt ställda krav och förväntningar och har alltid varit en ynnest att få representera Appetitt, där bara det bästa är gott nog när det gäller urval av råvaror och matens sammansättning.

Under de intensiva jakt och jaktprovssäsongerna under vårvinter och höst, med många långa jaktdagar och långa resor däremellan, matar jag mina hundar med Appetitt Extreme i kombination med Appetitt torkad Vom och Appetitt Energyboxar ute på fjället. Under de lite mindre intensiva träningsperioderna så ger jag dem Appetitt Energy. Vår målsättning är hög och arbetsinsatsen för att nå målen likaså. Det ställer höga krav på maten de äter. Därför ger jag mina hundar Appetitt.

Tess, Tindra, Tara och Tuva tackar och hälsar instämmande att de känner sig väldigt lyckligt lottade.

”Appetitt – När bara det bästa är gott nog”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Flere ambassadører

Kennel Vintervidda

Kennel Vintervidda består av Christian Lauluten og Per Ola Wahlquist som driver oppdrett av Finsk Lapphund, Lapsk Vallhund, Svensk Lapphund

› Les mer

Amund Kokkvoll

Amund Kokkvoll er profesjonell hundekjører. Gjennom hele ungdomstiden har han vært en allsidig idrettsutøver. Han vant første NM junior i Femundløpet 2013.

› Les mer

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping